![]() |
|
|||||||
| MP4-Mkv Filmler | Mp4 | Rmvb | Mkv Movies HDRip,DvdRip,TC,TS,Vcd'den MP4'e/Mkv'ye Çevrilmiş Film Paylaşımları, mp4 indir, mp4 download, mp4 movies... |
| Değerli Misafirimiz: |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
| Duyuru |
| HD Movies | DVDRip Movies | AFR Movies | mHD Movies | Turkish Movies | TV Series | Documentary Movies |
| DivX Yardım | Site Kullanımı | JDownloader Yardım | Türkçe Altyazı | Türkçe Ses Dosyaları | Anime | Torrent | Sinema |
|
|
#2 |
|
emeğinize sağlık
|
|
|
|
|
#3 |
|
Emeğine sağlık, çok teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
teşekkürlerrr
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
süper bir paylasım cok saolllllllll
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
teşekkürler... bir kaçtanesini listeye aldım
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
emeğine sağlık tenzin hocam...
|
|
|
|
#8 |
|
güzel olmuş kardeşim sağol
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Alıntı:
MKV de aynen AVI formatında olduğu gibi bir container, yani içinde bin türlü video formatını barındırabiliyor.
Ama nasıl AVI'yi çevremizde daha çok DIVX/XVID (MPEG4-Part2) dosyaları içeren videolar şeklinde görüyorsak, MKV de çoğunlukla H.264/x264 (MPEG4-Part10) codec'leri ile kodlanmış yüksek çözünürlüklü videoları barındırıyor içinde. Son dönemde HDTV'lerden veya HD-DVD/BluRay disklerden rip'lenmiş 1280x720 ve üstü çözünürlükteki büyük boyutlu (çoğunlukla 1.05GB, 2.1GB, 4.3GB boyutlarında) videolar x264/H.264 ile kodlanıp AC3/DTS/5.1 ses desteği ile birlikte MKV dosyaları olarak release ediliyorlar. x264/H.264 codec'leri Xvid/Divx'den aynı şartlarda en azından %20 daha verimli. Bu nedenle aynı dosya boyutunda daha kaliteli videolar oluşturulabiliyor. Bu formatı destekleyen player cihazları malesef piyasada henüz yok. Sigma vb çipsetleri ile yurtdışında sanırım yavaş yavaş piyasaya çıkıyorlar. Şimdilik PC dışında bir seçeneğimiz yok. Uygun yazılım desteği ile PS3 de player olarak kullanılabilir ama şimdilik bildiğim kadarıyla henüz desteklemiyor sanırım. PC'de VLC (VideoLAN) Player, codec'leri kendi içinde barındırdığından, codec yüklemene gerek kalmadan bu dosyaları destekliyor. Altyazılar da klasik srt veya sub gibi formatlarsa yine doğrudan ek program olmadan destekliyor. Bsplayer vb kullanmak istiyorsan o zaman codec ve splitter olarak iki farklı dosya kurman gerekir. Splitter, MKV dosyasından video dosyasını (x264 vb) ayırıp, player'in kullanmasını sağlıyor, en bilineni Haali Media Splitter'dır. Codec olarak ise x264 codec'i kurabilirsin kendi sitesinden. Ben MKV'lerle yeni tanışıyorum, xvid/ divx'lere göre daha iyi kalitede sanırım. Yalnız Elimde BS ve GOM playerlar var (Codec'leri yüklü) Yine de splitter yüklemem gerekiyor mu? Mkv'li bir film indirdiğimizde elimizde tek dosya hâlinde film bulunmayacak mı? Bu konularda aydınlatırsanız sevinirim. Sorunun yeri burası değil belki ama MKV'li paylaşımlarınızdan ötürü diğer arkadaşlar da bilgilenir diye düşündüm. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Konu MajesTR tarafından (03-24-2009 Saat 06:30 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags: 720p, arsivim, brrip, divxm, download, dusuk boyut, film, hdrip, mkv, movie, mp4, tenzin, upload, x264, yuksek kalite |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|