DivXm | Dizi, DivX, MP4, Anime, Manga, Belgesel, Sinema, Lost, FlashForward, indir  

Go Back   DivXm | Dizi, DivX, MP4, Anime, Manga, Belgesel, Sinema, Lost, FlashForward, indir > DivX > DivX Kullanım Kılavuzu

DivX Kullanım Kılavuzu DVD Ripleme, Encoding, Caps Alma, Film Bölme-Birleştirme, Altyazı Düzenleme, Senkronlama, Ses Dosyası Ekleme, Çıkarma vb. DivX, x264, h264, ts, m2ts, Bluray, HDDVD, HDTV ile İlgili Her İşlemin Anlatım Bölümü...

Değerli Misafirimiz:
Sitemize üyelik alımlarını durdurmuş durumdayız. Bir süre sonra sitemiz üye alımına davetiye sistemi ile devam etmeyi düşünmektedir. Şu an sayfalar ve linkler misafirlere açıktır

Seçenekler Stil
Alt 02-24-2009, 02:48   #1
archiveMania
DiVXM Profil
Arşivci Admin

archiveMania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

988 BiTTuRK D-Z0N3 Röportajı....

D-Z0N3 Release Grubunun Bittürk'le yaptığı röportaj alıntı yapılmıştır....

Bittürk - Merhabalar sorumuza herhalde ilk olarak D-ZON3 isminin ne anlama geldiğinden başlayalım?
D-Z0N3- Merhabalar, aslında grubun isminde öyle çok gizli yahut derin anlamlar taşıyan bir durum yok, genelde insanlar değişik anlamlar arıyor bu tür isimlerde. Z0N3; bölge olarak anlam kazansa da asıl anlamını, içerdiği rakamlarla kazanmaktadır. Bunlardan İsimde geçen "0" rakamı; Matematik biliminde başlangıç olmasına istinaden, "3" rakamı ise; "birbirleriyle karsilastiklarinda nötralizasyona ugrayip form degistiren iki enerjiyi sembolize etmesi ile Etken olan yaraticilik enerjisi, edilgen olan dogurganlikla karsilasir ve ortaya yeni fikirlerin çikmasina neden olur" tezine istinaden kullanılmıştır. "D" harfini de açıklamaya gerek yoktur sanırım Tüm bu açıklamalar sonucunda anlamını okuyucuların takdirine bırakalım isterseniz...

Bittürk – Rip yapmaya ne zaman ve neden başladınız?
D-ZON3- D-Z0N3 olarak 2008 Yılı'nın Mayıs ayında rip yapmaya başladık. Ancak ripleme ve encode ile ilgimiz, çalışmalarımız, araştırmalarımız geçmiş yıllara dayanmaktadır. Tabii bu olgu kimine göre bir tutku kimine göre bir hobidir. Önce amatör olarak başlarsınız daha sonra ondan aldığınız haz her tarafınızı sarar ve arkası gelir. Kopamazsınız... Sinema tutkusu'nu encode ile birleştiren herkes bir süre sonra sunum yapmaya başlar. Bu sonuçta bizim için gerçekten zevk alarak yaptığımız bi hobi idi, ama daha önce de bahsettiğim gibi zamanla tutku halini almakta ve de almış durumda... Ancak burada sektörde ki bazı gelişmelerinde etkisi oldu. Örneğin UnSEEN, GRT, v.b bazı Türk Gruplarının encode çalışmalarına ara vermeleri ortamda bir boşluk oluşturdu kanaatindeyiz. Tüm yük AFR alanında CODE ve PRoDJi'nin üzerine binmiş durumda idi. Yabancı AFR grupların riplediği filmler de Türk kullanıcılara yetmiyordu. Birilerinin elini bu taşın altına koyması gerektiğine inandık ve taşı kaldırmak için bir el de biz attık. Keşke bugün UnSeeN, GRT, TRTeam, v.b. gruplarımız geri dönseler, her zaman için her fırsatta söylediğimiz bir olay var aslında; "UnSeeN olmasa idi PRoDJi olmazdı, PRoDJi olmasa bizler olmazdık" Daha da geriye gidelim; DPlanet Team olsun, GRT olsun, TRTeam olsun, TSRG olsun hepsinin bizim var oluşumuzda katkısı ve payı vardır. Onların tecrübeleri ile yeni gruplar ortaya çıkmakta. Onlara da buradan teşekkürlerimizi bir kez daha iletip, UnSeeN ile GRT'nin tekrar rip dünyasına dönmesi dilediğimizi de yineleyelim.

Bitturk – Ekibiniz kaç kişiden oluşuyor ?
D-ZON3- Ekibimizde şu an aktif çalışma içerisinde bulunan 11 arkadaşımız var. Ancak bunların tamamı ripper olarak çalışmamakta doğal olarak. Bir kısmı AR-GE çalışmalarımızı yönetmekteler, bir kısmı ise ileride faaliyete geçirmeyi düşündüğümüz bir alanda çalışma yapmaktalar. Genel olarak 4 ekibe sahip durumdayız. Yapılanmamız gereği ekip içerisinde en fazla 4 kişi bilinmekte. Bu 4 kişi birbirini tanır,diğer arkadaşları da onlar organize eder. Yani ekibimizde bulunan herkes birbirini tanımaz. Dışarıdan duyuyoruz işte;"ben d-z0n3'da ki herkesi biliyorum" diyenleri, sadece gülüyoruz bunlara Böyle düşünen arkadaşlar var ise onlar bizim tanınmasını istediğimiz kişileri tanıyorlar d-z0n3'da ki arkadaşları değil

Bitturk – Genellikle bluray filmleri rip yapıyorsunuz bunun özel bir nedeni var mı?
D-ZON3- Elbette nedenlerimiz var. Biz diyoruz ki; kalite arayışımız var. Bu arayışta en iyi kaynak nedir? BluRay'den encode edilen işlenen görüntü ile DVD'den işlenen encode edilen görüntü asla aynı olamaz. BluRay dururken de gidip DVD'den riplemek bize kalite arayışımızda olumlu bir etki yapmıyor. Mükemmeli arıyorsanız en iyiyi bulmak istiyorsanız DVD ile değil BluRay ile uğraşmak gerekli diye düşünüyoruz. Şimdi bakınız etrafınıza, hiç vcd player satın almak için arayan insan görüyor musunu? Herkes ne yaptı DVD Player'a Divx Player'a döndü. Neden? Teknolojik gelişmeler bunu gerektirdi. Bugün VCD'lerin başına gelenler 5 yıl içerisinde DVD'lerin başına gelecektir. Biz bunu tespit edip, bu açıdan yaklaşarak BluRay'in üstünlüğünü kabul ederek ana kaynak olarak BluRay'i baz alıyoruz. HDDVD olsun, HDTV olsun bu tür kaynakları da kullandığımız olmuş yada olabilecektir ancak BluRay gibi bir kaynak dururken gidip DVD den yada HDTV kaynaktan encode işlemi yapmayı biz kendimizce pek de doğru bulmuyoruz. Ama bu yönde bazı söylemler üzerine de arada sürprizlerimiz olabilir DVD encode çalışmaları da görebilirsiniz, başka kaynakları da... Ancak şu an için temel aldığımız kaynağımız BluRay'dir, bu değişen dünyanın değişen ve gelişen teknolojisinin bizlere bir hediyesidir. Tüm dünya değişiyorsa, teknoloji değişiyorsa, encode yöntemleri değişiyorsa, kaynaklarda değişecektir aranılan kalite anlayışı da değişecektir, aranılan boyut oranları da... Bu değişim kaçınılmazdır, biz bu kaçınılmaza ayak uyduruyoruz sadece... İnsanlar 1400-1500 bitrateler ile tatmin olabilirler, bize göre bundan en fazla 2 yıl sonra 2000 bitrate altı encode çalışmalarının kolay kolay yüzüne bakılmayacaktır. Geleceğe yönelik planlarımız var, ve bunlar çerçevesinde çalışmalarımız şekillenmektedir. Burada bazı arkadaşlar asıl zor olanın kötü kaynakları kaliteli olarak riplemek olduğunu düşünebilirler, bu açıdan yaklaşınca kesinlikle haklılarda. Ancak mükkemmele yakın yapmak varken bir işi neden "iyi" ile yetinelim?

Bitturk - Rip yaparken sizi zorlayan etmenler nelerdir?
D-ZON3- Öncelikle bu işin en zor kısmı herşey sizin kontrolünüzde olmayabiliyor. Aşırı dikkat ve ilgi göstermek zorundasınız. En ufak bir dikkatsizlik, yaptığınız çalışmanın çöpe gitmesine neden olur. Encode işlemini yapmakla iş bitse bitmiyor, sunuma vereceksiniz bunun dağıtımını yapacaksınız, bir de bu dağıtımı Türkiye üzerinden yapıyorsanız dağıtım çok zorlaşıyor. Encode esnasında açıkçası öyle çok bir zorluk yaşadığımız olmadı ancak çevresel ve maddi faktörler bu işlerle uğraşan herkesi zorlar... Burada da devreye dostlarımız giriyor; Bitturk.Net ve Divxm bizim için yerleri apayrı olan camialar.Bitturk özellikle bize inanılmaz destek oldu. Hem dağıtım konusunda hem de diğer konularda çok büyük destekleri var. Bunu bizim kara kaşımız kara gözümüz için yapmadıklarını da biliyoruz Bundan bir çıkarları da yok. Bitturk'e ne kadar teşekkür etsek azdır. Özellikle AragornZ ve perezi; "dostlarımız" diyoruz onlara bunu diyebiliyorsak anlayın siz gerisini... Zaten camianın eskileri bilirler,Bitturk'un tüm divx dünyasına olan katkısını ve desteğini. Kimleri yoktan var ettikleri, kimlere destek olarak büyüttükleri hepsi bilinir ama yazılıp çizilmez. Divxm'de bize çok destek oldu, onlarında yeri ayrı. Onlar zaten http dünyasında bu işi sinema adına yapan ender sitelerden. Bu anlamda bu camia da iki kaliteli sitenin size verdiği destek sizin için çok önemlidir. Tüm zorluklar bu şekilde alt edilmekte. Bunların yanında divxplanet ve torrentleech'in bizlere sağladığı kolaylıkları da unutamayız. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz...

Bitturk – Yeni rip yapan arkadaşlara veya gruplara neler öneriyorsunuz?
D-ZON3- Öncelikle insanlar kendilerine neden bu işi yaptıklarını soracaklar, bunun cevabı bizce çok önemli. Eğer zevk aldıkları için yapıyorlarsa, bir tutku bir hobi olarak görüyorlarsa peşinden gidebildikleri kadar gidecekler, insanların onlara ne dediğinden çok onların bu işten aldıkları zevk önemli. Eğer siz bir işe tutku ile bağlı iseniz ve bundan zevk alıyorsanız eninde sonunda bu hissi kaybetmediğiniz takdirde çok iyi işler çıkaracaksınızdır. Tarih bunun örnekleri ile doludur. Einstein okulda fizik dersleri zayıf diye tutkusundan vazgeçse idi herhalde bugün izafiyeti sadece midemizden ibaret sanırdık. İnternetin nimetleri çok geniş bu alanda, insanlar sanki bu gruplar devlet sırrı saklıyor zannediyor. Aslında yok öyle birşey yapılan işlemler kısa sürede araştırma neticesinde bulunabilecek ve uygulanabilecek şeyler. Kimse bu konuda ümitsizliğe kapılmasın, genelde gözlemlediğimiz insanlar ilk başlarda aldıkları başarısız sonuçlar sonrasında bu hobiden vazgeçiyorlar. Vazgeçmemeli aksine daha fazla sarılmalılar buna. Biraz azim, biraz ingilizce, biraz da zaman ile doğru orantılı olarak her isteyen çok çok iyi riplere imza atar. Bu iş kesinlikle Kaf Dağının ardında saklı bir gizem değildir, aksine bir kaç klavye tuşunun ötesindedir bakmasını bilene...

Bitturk – İnternette ripper ismi olmayan bir sunum gördüğümüzde bu D-ZON3 sunumu diyebileceğimiz ayırt edici bir özelliğiniz var mı?
D-ZON3- Açıkçası hiç o şekilde bakmadık sunumlara. Ancak nette görüp D-Z0N3 isminin silindiğini farkettiğimiz sunumlarımız var. Kendimiz ürettiğimiz için ürünü tanımamız zor değil. Ama bunu ifade etmek burada zor. Ekran görüntülerimizi gerek eski sunumlarımızda gerekse de yeni sunumlarımızda fark ediyoruz, tanıyoruz. Çünkü yaptığımız hatalarında doğrularında farkındayız. Ama normal bir divx sever nasıl ayırt edebilir derseniz; onu onlara sormak daha doğru olacaktır bizce. Bizim x264'lerde görünen FGO uygulamasını XViD'e göre uyarladığımız bir yöntemimiz var. Bu yöntemi de başka kullanan henüz olmadığı için en basitinden oradan ayırt edilebilir. Ancak diyoruz ya kalite arayışında mükemmeli yakalamak amacımız bu yönde çalışma yaptığımızdan dolayı da bugün yaptığınız bir çalışma ile bundan 1 yıl sonra yaptığınız bir çalışma çok farklı olacaktır. Eğer bu süre zarfında hiçbir yenilenme hiçbir gelişme ve farklılık üretememişseniz amacınızda başarısız olmuşsunuz demektir. O yüzden ayırt edici belirgen bir özellik bulunması her ne kadar iyi de görünse bu açıdan yaklaşınca bizim amacımız doğrultusunda o kadar da iyi bir şey değil.

Bitturk – Bir filmi riplemek ne kadar zamanınızı harcıyor?bize ulaşana kadar ne gibi evreden geçiyor?
D-ZON3- Bu süre kaynağın ve filmin yapısına göre değişmekte. Ortalama bir süre vermekte zor. Çünkü filmin ve kaynağın durumuna göre encode yöntemlerimiz farklılık gösteriyor. Ama isterseniz kabaca bir hesap yapalım. Bir BluRay kaynağın elinize geçmesi ortalama 5-6 saat ise, onu işlemek ve encode etmeye hazırlamak ve gerekli ön testleri yapmak da 1/2 saat ile 2 saat arasında oynayabiliyor. Genelde yarım saatte hazırlık ve ön test aşamalarını tamamlarsınız. Encode işlemi de 3-4 saat ile 24 saat arasında oynayabilir. Ama ortalama 8 saat ile 16 saat arasında değişkenlik bolca görülür. Tabii burada sahip olduğunuz sistem ile kullandığınız filtre-plugin kombinasyonu da önemlidir. sisteminiz iyi ise ve çoklu işlemci desteği ile encode yapıyorsanız 3-4 saatte rip işlemini bitirmeniz gayet mümkündür. Ama bunun yanında günlerce uğraştığınız, görüntüsünü halledip sesde sorun yaşadığınız yada 2 kanallı sesleri 5+1 ses haline getirmek için bir de sesle uğraştığınız zamanları yada Türkçe seslerin uyumlu olduğu versiyonlar farklı olduğunda sesleri işlemek ve temizlemek için harcadığınız süreler bunlara dahil değildir. Zaten bu tip durumlarla genelde AR-GE birimimiz ilgilenmektedir.

Bitturk – Son günlerde popülerliğiniz daha da arttı bunu neye bağlıyorsunuz ?
D-ZON3- Yaptığınız iş beğeni görüyorsa sizde yaptığınız işde samimi iseniz, bu işten zevk alarak yapıyorsanız artmaması için bir neden yok. Ancak biz burada popüler olmak için değil sevdiğimiz için bu işin içindeyiz. Popüler değilken de zevk alıyorduk yaptığımız işten şimdi de alıyoruz. Ama bu artışda tüm pay iki camia'ya aittir. Bitturk ve Divxm camiaları bunu başarmıştır. Sevgili AragornZ, perezi ve Divxm ailesinde ki dostlarımız eminim bu satırları okuduklarında bize kızacaklar;"neden bahsettiniz" diye ama ortada bir takdir varsa bu onların hakkıdır.

Bitturk – Hatta kalite olarak Prodji’nin yanından bile geçemez denilirken şuan D-ZON3 ilk beklenen grup oldu? Bunu nasıl başardınız?
D-ZON3- Burada her zaman belirttiğimiz ve karşı olduğumuz bir durum var aslında. Türk Grupları neden birbirleri ile kıyaslanır? Bizler neden birbirimizle yarış içinde olmak zorundayız gibi lanse ediliriz? Biz hiçbir zaman hiçbir grubun kalitesi ile karşılaştırılmak istemedik. Ha bunu yapanlar oldu, yapıyorlarda ama sonucun kime ne faydası olduğunu biz anlayabilmiş değiliz. Biz herhangi bir yarışın içinde değiliz dedikçe, biz her grup kalitelidir karşılaştırmak diğer gruplara haksızlıktır dedikçe, biz hobimizin peşindeyiz maraton yarışında değiliz dedikçe insanlar "daha çok koşmanız lazım" dedi. Bakınız ülkemizde maalesef bir boşluk var. İnsanlar bu alanda gördüğümüz kadarı ile bilgi sahibi olan kişilerin ağızlarından çıkan kelimelere "yasa" gözüyle bakıyorlar. Birisi diyor ki;"gruplar yarış" içindedir ondan sunum veriyorlar, bunu gören vatandaş açıyor konuyu "hangisi iyi" diye soruyor Sonrası tarihin çok uzak yıllarında değil yakın yıllarda da yaşanan dargınlıklara varıyor. Açık yürekli olmak gerek bu konularda; biz bir şey başardığımızı düşünmüyoruz. Çünkü biz ilk beklenen grup olalım falan diye bir amaç gütmedik. Ancak sohbetimizin önceki kısımlarında bahsettiğim üzere yaptığınız hatalardan yılmaz ve bunun üzerine giderseniz çok çok iyi işler çıkarırsınız demiştim budur bizim yaşadığımızda. Tüm gruplar bu yoldan geçiyor, geçenler oldu, geçmekte olanlar var, geçecek olanlar var. Hiç bir grubun ilk zamanları ile şimdiki zamanları aynı değildir, diyoruz dünya değişiyor her şey değişiyor encode yöntemleri yerinde sayar mı hiç? Onlar da değişiyor. Her yapılan çalışma bir sonraki çalışmaya artı olarak etki ediyor. Bu da riplerinizde ki kalite oranını yükseltiyor. İnsanlara biz mucizeler vaad etmiyoruz, kendimizi asla ama asla övmüyoruz, biz bir hobimizi insanlarla paylaşıyoruz ve onlarda bundan memnun iseler ne mutlu bize. Yaptığımız işten aldığımız zevk daha da artıyor. Kendi özeleştirimizi yapmak en büyük zevklerimizden birisidir bizim. Kendimizi her yaptığımız çalışmada sorgulamaktayız. İlk riplerle şimdikiler arasında ki fark ile bahsettiğiniz bizimle ilgili yorumların ilk başlarda ne yönde iken şimdi ne yöne gittiği arasında ki fark aynıdır. Biz kalite arayışında günümüzün ve geleceğin şartlarını göz önünde bulunduran bir avuç encode meraklısı insanız, burada ilk rip yaptığımız günden bu yana bir başarı söz konusu ise bu bizim değil bitturk'un, divxm'in, divxplanet'in, sizlerin başarısıdır, Türk insanının başarısıdır.

d z0n3, d z0n3 nedir, d zon3, d zon3 nedir, d zon3 torrent, d zone, d zone 3, d zone nedir, d-zon3 user assistant

archiveMania isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Duyuru
HD Movies | DVDRip Movies | AFR Movies | mHD Movies | Turkish Movies | TV Series | Documentary Movies
DivX Yardım | Site Kullanımı | JDownloader Yardım | Türkçe Altyazı | Türkçe Ses Dosyaları | Anime | Torrent | Sinema
Alt 02-24-2009, 12:20   #2
C0Zi
DiVXM Profil
Onursal Admin Yüksekova'da

C0Zi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: BiTTuRK D-Z0N3 Röportajı....

D-Z0N3 kaliteli işleri bir hobi olarak yapıyor ve üstüne bir de sitemize teşekkür bombardımanı yapıyorsa; bizlere de, en azından bana da "teşekkür etmek" düşüyor...
her zaman daha kalitesine, teşekkürler....
C0Zi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-24-2009, 20:18   #3
_ReAlfedai_
DiVXM Profil
Image and video hosting by TinyPic

_ReAlfedai_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

röportajı okuduktan sonra D-Z0N3 ü daha bir cok sevdim yaptıkları hizmet hakikaten cok cok büyük ben de buradan teşekkür etmek istiyorum saol D-Z0N3

jDownloader Nedir? Nasıl Kullanılır?

Forumda uyulması Zorunlu Kurallar

Sitemize destek olmak için tıklayınız!

http://www.youtube.com/watch?v=Ojv1n6zPeAo

Gez oğlum , vatanına göz dikeni ez oğlum , dostun kim düşmanın kim sez oğlum , tarihini şerefinle yaz oğlum !
_ReAlfedai_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-25-2009, 16:05   #4
Cn3R
DiVXM Profil
Kameraman

Cn3R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vallaha riplerinden ve karşılık beklemeden uğraştıklarından dolayı ben de çok teşekkür ediyorum..
Alt 02-25-2009, 18:48   #5
hironakamura
DiVXM Profil
Kameraman

hironakamura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bu röportajdan sonra hakikatten tekrar tekrar sonsuz teşekkürleri bir borç biliyorum.prodji ve d-z0n3 sayesinde kaliteden ödün vermemeye başladik.tabi divxm mi de unutmamak lazim....
hironakamura isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-04-2009, 00:33   #6
tncytns
DiVXM Profil
Suflör

Bu gün yazdığım bir isteğe bu link geldi çok sevindim artık benimde d-z0n3 hakkında bilgim oldu... Çok teşekkürler d-z0n3.......

http://www.divxm.com/d-z0n3-t90337.html
tncytns isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-04-2009, 17:52   #7
SevdakaR
DiVXM Profil
Dublör

SevdakaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı: _ReAlfedai_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
röportajı okuduktan sonra D-Z0N3 ü daha bir cok sevdim yaptıkları hizmet hakikaten cok cok büyük ben de buradan teşekkür etmek istiyorum saol D-Z0N3

Arkadaşımla aynı duyguları paylaşıyorum. Teşekkürler D-Z0N3. Teşekkürler, DixM. Teşekkürler, BiTTürk...
SevdakaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2009, 23:51   #8
DJ-M2-YAMAN
DiVXM Profil
Banned

teşekkürler
DJ-M2-YAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-24-2009, 23:46   #9
Divxgraphy
DiVXM Profil
V.I.P Üye

Ben de bu konuyu arıyordum göremedim, ararken bir de irc sohbeti buldum onu da ben ekliyeyim buraya, teşekkürler archivemania çok güzel röportajlar olmuş gerçektende.
Alıntı:

[23:32] <S3C0ND> herkese iyi akşamlar
[23:33] <D-Z0N3> Bildiğiniz gibi tek kişiden oluşmuyor grubumuz
[23:34] <D-Z0N3> Hep birlikte burda olmak için uğraşttık ama olmadı
[23:34] <S3C0ND> şimdilik bu şekilde devam eder daha sonra diğer arkadaşlarda aramıza katılacaktır
[23:35] <GFBAnIL> ok oyLe yapaLIm
[23:36] <GFBAnIL> oyLeyse hanginiz cevap verir biLmiyorum ama ben kuLLanIcILarImIzın merak ettigi bir kac soru sorarak ba$Layayim
[23:36] <D-Z0N3> Evet buyrun
[23:37] <GFBAnIL> D-Z0n3 kac ki$idir, ne i$ yapar, ya$ grupLarI neLerdir.. ?
[23:37] <D-Z0N3> Grubumuz 11 kişiden oluşuyor
[23:38] <D-Z0N3> Yaşlı değiliz 25-29 yaş arası bütün arkadaşlar
[23:38] <D-Z0N3> Üniversite Öğrencisi, tasarımcı, bilgisayar programcısı gibi arkadaşlarımız var
[23:39] <GFBAnIL> D-Z0n3'un ozeL bir anLamI var mIdIr?
[23:39] <GFBAnIL> isim oLarak..
[23:40] <D-Z0N3> İsmimizi genelde zone kelimesiyle açıklıyor takip edenlerimiz
[23:40] <D-Z0N3> ancak tam olrak öyle değil
[23:41] <D-Z0N3> böyle bir benzerlik kazanması da aslında
[23:41] <D-Z0N3> isimdeki anlamı gizliyor
[23:41] <GFBAnIL> Grup ne zaman kuruLdu ne kadardIr rip faaLiyetLeri icerisindesiniz?
[23:41] <D-Z0N3> daha önce röportajımızdan okuyanlar hatırlayacaktır
[23:42] <D-Z0N3> İsimdeki 0 ve 3 ü açıkladıktan sonra o sorunuza da geçeyim
[23:42] <GFBAnIL> ok bitti sandm cevap pardon.
[23:42] <D-Z0N3> 0 rakamı matemetik de başlangıcı simgeler
[23:43]
<D-Z0N3> 3 rakamı ise birbiriyle karşılaştıklarında
nötralizasyona uğrayıp form değiştiren iki enerjiyi sembolize etmesi
ile etken olan yaratıcılık enerjisi
[23:44] <GFBAnIL> 3 rakamIna hic o pencereden bakmamI$tIm =)
[23:44] <D-Z0N3> edilgen olan doğurganlıkla karşılaşır ve ortaya yeni fikirler çıkmasına neden olur
[23:44] <D-Z0N3> ve bunda yola çıkarak böyle bir isim kullandık
[23:44] <S3C0ND> bu arada ufak bir hatırlatma
[23:44] <D-Z0N3> mayıs haziran döneminde
[23:45] <GFBAnIL> Grup uyeLerinin 11i de Turkiye'den mi yurtdI$Indan oLanLar var mI?
[23:45] <D-Z0N3> Ancak bu işe başlamadan yani ripleri piyasaya sunmadan önce tabiki araştırma yaptık bolca
[23:46] <D-Z0N3> 10 kişi Türkiyeden
[23:46] <D-Z0N3> 1 tane de yabancı arkadaşımız var
[23:46] <GFBAnIL> yaptIgInIz ripLerin bir Listesini tutuyor musunuz? TopLam bir sayI vermek mumkun mudur?
[23:46] <GFBAnIL> veya yakLa$Ik bir sayI..
[23:46] <S3C0ND> araya girdim ama konu kaçmadan hatırlatayım
[23:47]
<S3C0ND> çoğu arkadaş D-Z0N3teki "0"(sıfır) ı alfabedeki o harfi
olarak anlıyor ama demin aro'nunda ifade ettiği gibi D-Z0N3 teki 0
rakamsal olarak sıfırdır.
[23:47] <D-Z0N3> Evet riplerimizin listesini tutuyoruz, bunu arama ile bulabilirsiniz.
[23:47] <D-Z0N3> Şİmdilik 218 ripimiz var
[23:48] <S3C0ND> daha yayınlanmamış hazır olanları saymıyoruz tabi
[23:48] <GFBAnIL> harika..
[23:48] <GFBAnIL> bir ba$ka soru..
[23:48] <GFBAnIL> D-Z0n3 tv rip yapmayI du$unuyor mu?.. veya du$undu mu?
[23:49]
<D-Z0N3> Aslında bunu düşündük. Ancak Türkiye'deki tv
yayınlarının kalitesini göz önüne alarak bundan şimdlik vazgeçtik.
[23:50] <D-Z0N3> HD yayınlarımız artarsa bunu düşünebiliriz tekrar.
[23:50] <GFBAnIL> in$aLLah artar..
[23:50] <GFBAnIL> bir ba$ka soru
[23:50] <D-Z0N3> Evet
[23:50] <GFBAnIL> ProDJi iLe bir aLakaLarI war mI.. diye bir kuLLanIcImIz soruyor
[23:51] <S3C0ND>
[23:51] <D-Z0N3> Biz rip yapmaya başlamadan önce bütün gruplarla, onları takip etmekle sınırlı olarak, bir alakamı vardı.
[23:52] <D-Z0N3> Ancak merak edildiği gibi bir alakamız yoktur
[23:52] <GFBAnIL> ok
[23:52] <GFBAnIL> teknik bir kac soru sormamda sakInca var mIdIr?
[23:53] <D-Z0N3> Buyrun
[23:53] <GFBAnIL> RipLerde kuLLandIgInIz ozeL bir teknik veya extra bir donanIm var mIdIr.. ?
[23:54]
<GFBAnIL> Cunku sizin ripLerinizin kaLitesini artIk pek
tartI$maya gerek yok diye du$unuyorum.. bu nedenLe kaLitenin kaynagInI
biLmek istiyor kuLLanIcILarImIz..
[23:54] <S3C0ND> o kadar özel bilgileri veremeyiz ama şunu söyleyebilirim
[23:55] <S3C0ND> bu kaliteye ulaşabilmek için hergün yenilikler deneniyor
[23:55] <GFBAnIL> eLbette mesLek sIrrI oLmadan cevapLamanIz yeterLi oLur..
[23:55] <D-Z0N3> Bütün rip yapan gruplar gibi bizimde tekniklerimiz, kullandığımız özel şeyler var.
[23:55] <S3C0ND> çok fazla deneme yapıp en iyi sonuca ulaşmak için çok araştırma yapılıyor
[23:56] <D-Z0N3> Ancak tabii bunlar gruplara özeldir. Bunun haricinde en önemli şey rip kaynağıdır.
[23:56] <D-Z0N3> Herkese göre kaliite anlayışı değişir. Tıpkı müzik gibi iyi bir göz en iyi aracınızdır.
[23:57] <GFBAnIL> hd sunum yapan sceneLerLe caLI$IyorLar mI, kaynakLarI neLer diye bir soru geLdi..
[23:58] <D-Z0N3> Kaynaklarımız genelde 1080p Bluraylerdir.
[23:58] <D-Z0N3> Bugüne kadar DVD kaynak pek kullanmadık, Türk filmleriyle ilgili bir projemizde bolca kullanacağız.
[23:59]
<GFBAnIL> Turk fiLmLeri iLe iLgiLi proje deyince i$tahLandIk.. =)
bunLar acaba gunceL fiLmLer mi oLacak, yoksa kLasikLer tarzI mI..?
[00:00]
<D-Z0N3> Türk Sinemasına damgasını vuran filmlerden gişede
hüsrana uğramış filmlere kadar geniş bir yelpazemiz var.
[00:00] <D-Z0N3> Amacımız özellikle dış kaynaklı platformlarda Türk filmlerini tanıtmaktır.
[00:01] <D-Z0N3> Bunda da 2010 Kültür Başkenti projesi ön ayak olmuştur bize.
[00:01] <GFBAnIL> en cok merak ediLen konuLardan biri de D-Z0n3 iLk sunumLarInI nerede yayInLIyor.. Bir siteLeri var mI..
[00:02] <D-Z0N3> İlk rip yapmaya başladığımızda bu bizi için bir sorundu.
[00:02] <D-Z0N3> Ama şu an böyle bir sorunumuz yok ve daha da geliştiryoruz ağımızı.
[00:03] <D-Z0N3> Bu anlamda bize destek veren Bitturk ailesine teşekkür ediyoruz. Riplerimiz ilk burada yaynılanıyor.
[00:03] <D-Z0N3> Dİvxm ailesine de teşekkür ediyoruz orada da riplerimiz HTTP'ye dağılıyor.
[00:04] <D-Z0N3> Tabii ki TorrentLeech'in de desteğini göz ardı edemeyiz.
[00:04] <GFBAnIL> bir sIkI$tIrma rekorLarI var mI diye soru geLdi..
[00:06]
<D-Z0N3> Öyle bir rekor peşinde değiliz. Böyle bir rekorun da
kalite anlamına geldiğini kimse söyleyemez. Onun için ana hedefimiz
kaynağa en yakın kareleri yakalamktır.
[00:08] <GFBAnIL>
BLuray kaynakLI rip icin kuLLandIgInIz makineLerdeki sistem
gereksinimLeri oLdukca yuksek oLsa gerek. BiLgisayarLarInIzIn ortaLama
ozeLLikLeri neLerdir (ram, i$Lemci vs. bazInda)
[00:09] <D-Z0N3> Aslında rip yapmanın sistemi zorlamasından çok kullanılan filtreler pluginler PC'yi zorlamaktadır.
[00:09] <D-Z0N3> Yoksa pek tabii ortalama PC'lerle de rip yapılabilir. Ancak sınırlı teknik kullanarak.
[00:10] <D-Z0N3> Bizim sistemlerimiz şuan gücümüzün yettiği kadarıyla en iyi sistemler.
[00:10] <D-Z0N3> İşlemciler Quad Core ki rip esnasında en çok iş düşen donanımda işelmcilerdir.
[00:11] <D-Z0N3> Onun dışında en az 2 gb ram ayrı bir rahatlık sağlamaktadır.
[00:11] <GFBAnIL> Bir fiLmi ripLemeniz yakLa$Ik ne kadar vaktinizi aLIyor..?
[00:12] <D-Z0N3> Buna tam olarak yaklaşık bir değer söylemek zordur.
[00:13] <D-Z0N3> Çünkü her ripte farklı filtreler kullanmak durumunda kalabiliyorsunu. Her bir filtre art zaman demektir.
[00:13] <S3C0ND> filmin süresine, kaynağa ve kullanılan tekniklere göre değişiyor süreler
[00:13] <GFBAnIL> yeni rip i$Lerine ba$Layacak kuLLanIcILarImIza ne gibi tavsiyeLerde buLunabiLirsiniz..?
[00:14]
<D-Z0N3> Filmin süresi kullanılan kaynağın durumunu, xvid mi
yoksa x264 mü yapacağınızı da düşünürsek 10 saat ile 50 saat arasında
değişir.
[00:15] <S3C0ND> öncelikle bu işe gerçekten önem vermeleri gerekiyor
[00:16] <S3C0ND> çünkü bazen öyle durumlarla karşılaşılıyorki bir filmi 2 veya daha fazla ripleyebiliyorsunuz
[00:16] <S3C0ND> bu durum çoğu zaman can sıkıcı oluyor
[00:16] <D-Z0N3> Başlangıç olarak çok iyi bir araştırma gerektiriyor.
[00:17] <GFBAnIL> RipLediginiz fiLmLeri secmekte beLLi bir kIstasInIz var mIdIr? Veya nasIL karar veriyorsunuz..
[00:17] <D-Z0N3> Kolay gibi görünebilir belki ancak kaliteyi yakalmak oldukça zordur.
[00:17] <D-Z0N3> Öncelikle yeni çıkan filmleri ripleyeme çalışıyoruz.
[00:18]
<D-Z0N3> Yeni olması ayrı bir etken oluyor. Ancak eski ama henüz
iyi riplerini olmayan filmleri de riplemek ve kullanıcılara sunmak
istiyoruz.
[00:19] <D-Z0N3> Bu doğrultuda vaktimizin yettiğinice beğeni toplayan filmleri seçiyoruz.
[00:19] <GFBAnIL> Kendinize rakip gordugunuz veya tatLI bir rekabet icinde oLdugunuz rip grupLarI var mIdIr?..
[00:20] <D-Z0N3> Bu birçok patformda tartışıldı. Rekabet içine girmediğimiz halde bazı gruplarla karşılaştırmalar yapıldı.
[00:20] <D-Z0N3> Tabii bunların sonucu çok da sevimli bitmedi.
[00:21] <D-Z0N3> Kimseye rakip değiliz, biz sevdiğimiz bir işi yapıyoruz bu bizim için bir zevktir.
[00:21]
<GFBAnIL> 10-50 saat ciddi bir emek demek. Bu i$ten maddi bir
bekLentiniz oLdu mu.. yoksa sadece hobi, zevk oLarak mI yapIyorsunuz..
[00:22] <D-Z0N3> İnsanların hayatında işleri dışında mutlaka ilgileneceği birşeyler vardır.
[00:22] <D-Z0N3> Zaten para için çalışıyoruz, işlerimiz var bazılarımızın da ilerde olacak.
[00:23] <D-Z0N3> Bu iş tamamen bir zevk bizim için.
[00:23] <D-Z0N3> Maddi bir beklentimiz hiç olmadı şimdi de yok.
[00:24]
<GFBAnIL> AsLInda bunu tavsiyeLer kIsmInda sormam gerekirdi ama
cok soru geLdigi icin gecmi$ oLabiLirim. AynI sayIda soru cok geLdigi
icin soruyorum; Ripe ba$LayanLara hangi rip programInI onerirsiniz?
Sizin kuLLandIgInIz favorimiz dediginiz bir rip programI var mIdIr..
[00:25] <D-Z0N3> Aslında bu da tıpkı kullanılan yöntemler gibi gruplara ya da kişilere has birşeydir.
[00:25] <D-Z0N3> En rahat kullandıkları programlarla başlamalarını tavsiye ederiz.
[00:26] <GFBAnIL> yine cok fazLa sayIda aynI soru geLdigi icin soruyorum; Grubunuza uye aLImI yapIyor musunuz?..
[00:27]
<D-Z0N3> Aslında bunu düşündük. Grubu büyütmek istedik. Bununla
ilgili çalışmalarımız Bitturk çatısı altında duyurulacaktır.
[00:28] <D-Z0N3> Detaylı bir toplantının ardından bunu açıklayacağız burdan.
[00:28] <D-Z0N3> Ama şu an böyle bir alım yoktur.
[00:29]
<GFBAnIL> RipLerde en cok kuLLanILan program Autogk. AutoGK'da
neLere dikkat etmeLiLer, verebiLeceginiz ipuclarI var mIdIr?
[00:33] <S3C0ND> şöyle söyleyeyim Autogk detaylı bir program değildir
[00:33] <S3C0ND> başlangıç için kullanılabilir.
[00:33] <S3C0ND> programda en önemlisi boyut bitrate oranı
[00:34] <S3C0ND> buna dikkat etmek gerekir
[00:35] <S3C0ND> kullanımı kolay olsada bazı ufak ayarlar yapmak gerekebiliyor
[00:36] <S3C0ND> mesela codec seçimi önemli
[00:36]
<GFBAnIL> FazLaca sayIda geLen bir soru; ripLediginiz fiLmLeri
satIn mI aLIyorsunuz yoksa internet uzerinden payLa$ILan yerLerden mi
indiriyorsunuz / internet bagLantInIz nedir maLum Turkiye $artLarI.. ?
[00:36] <S3C0ND> ben xvid öneririm arkadaşlara
[00:38]
<D-Z0N3> Özelllikle Blurayler için satın alamıyoruz maalesef.
Buna hem maddi imkanlar hem de Türkiye'de yaygın olmaması etkendir.
[00:38] <D-Z0N3> TR dvdleri özellikle TR sesler için satın alıyoruz ya da kiralıyoruz.
[00:39] <D-Z0N3> İnternet için ise gruptaki arkadaşların bağlantıları değişiyor. Ortalama 4 mbit bağlantımız var.
[00:40]
<GFBAnIL> Yurdum insanInIna yakI$Ir bir soru geLdi=) Sormadan
edemeyecegim.. Grubunuzda bayan uye buLunuyor mu acaba.. ?
[00:40] <D-Z0N3> 100 mbit olan bir arkadamışımız var.
[00:40] <D-Z0N3> isterdik ancak bayanların bu konuda genel olarak bir ilgisizliği var. Eğer bu ilgi artarsa bu konuda bir alım yapabiliriz.
[00:41] <GFBAnIL> bugunku buLundugunuz noktadan sonra bir hedefiniz var mIdIr?
[00:43]
<D-Z0N3> Aslında çok eski bir grup sayılmayız. Riplerimizi daha
da artırmak istiyoruz. Sanal alemde bulunduğumuzdan daha fazla
platformda olmak isityoruz.
[00:43] <D-Z0N3> Değişen teknoloji
ve olanaklar çerçevesinde gelişen 720p ve 1080p ripleri artırıp bu
alanda da yol almak isityoruz.
[00:45] <GFBAnIL> GeLen tum
soruLarI sormaya kaLksam eminim ki yarIn ak$ama kadar da bekLesek
bitmez.. ELimden geLdigince ozeLden geLen soruLarI iLetmeye caLI$tIm..
[00:45] <GFBAnIL> Sizin soyLemek istediginiz bi$ey var mIdIr..
[00:46] <D-Z0N3> Evet soruların çok olduğundan eminim.
[00:46] <D-Z0N3> Biz de bütün soruları yanıtlamak isterdik ama mümkün değil.
[00:47] <D-Z0N3> Bitturk bizim için önemli bir platformdur ve bundan sonra tekrar böyle buluşmalar yapacağız.
[00:47] <D-Z0N3> Bugün biraz aksaklıklar oldu bunlar için özür diliyoruz.
[00:48] <D-Z0N3> Gruptaki arkadaşların da katılımıyla ilerde daha geniş çapta bir buluşma mutlaka olacaktır.
[00:48] <D-Z0N3> Rip yapmak isteyenler için önümüzdeki günlerde Bitturk'te bir sunumumuz olacaktır.
[00:49]
<D-Z0N3> Genel itibariyle rip için gerekli araçlar nelerdir,
basit yöntemler nelerdir, dikkat edilmesi gerekn hususlar nelerdir vb.
konulara değinilecektir.
[00:49] <GFBAnIL> Rehber sunumunuz mujdesi epey taLep gorecek eminim
[00:49] <D-Z0N3> Bunda şüphemiz yok.
[00:50] <D-Z0N3> Size ve katılan herkese teşekkür ediyoruz.
[00:50] <GFBAnIL> Bir ba$ka soyLe$ide goru$mek diLegiyLe.. İyi geceLer..
[00:51] <S3C0ND> iyi geceler size ve katılan tüm arkadaşlara
[00:51] <GFBAnIL> Arkada$Lar eLimden geLdigince soruLarInIzI yonLendirmeye caLI$tIm..
[00:51] <GFBAnIL> SoramadIkLarIm kusura bakmasInLar cunku gercekten yeti$iLemez bir haL aLdI..
[00:52] <ArchangeL> Katılan tum kullanıcılarımıza teşekkür ederiz.
[00:52] <ArchangeL> Loglar yakın zamanda foruma eklenecektir.
[00:52] <GFBAnIL> BiTTuRK AiLesi oLarak kaLiteyi sizLerLe buLu$turmaya devam edecegiz..
Divxgraphy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-30-2009, 11:03   #10
turk-divx
DiVXM Profil
Super Moderator

turk-divx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yapılan işte çok büyük bir emek var .hepsine helal olsun başarılarının devamını dilerim.teşekkürler D-Z0N3

-------------> 1 Aylık Rapidshare Premium satışlarımız başlamıştır Pm den iletişime geçin <-----------------
turk-divx isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tags: , , , , , , , ,

Bookmarks

Seçenekler
Stil